Leonor Ruiz Dubrovin

Leonor Ruiz Dubrovin

Hideaway @ Galleria Saltbodan kesäkuun ajan.

Näyttelyn avajaisia vietetään keskiviikkona 05.06 klo 18 ja näyttely on nähtävissä koko kesäkuun.

Leonor Ruiz Dubrovinin taiteellinen tutkimus keskittyy identiteetin monimutkaiseen käsitteeseen. Eri muotokuvien ja ruumiillistumien kautta hänen maalauksensa kuvaavat yksilön ylistystä ja autenttisen itsen etsintää. Leonorin aiheet heijastavat syvää huolta itsensä rakentamisesta, monipuolisista tavoista, joilla henkilökohtaiset identiteetit muodostuvat, rajoittuvat tai vahvistuvat, sekä siitä, miten ulkoiset havainnot ja leimat muovaavat meitä.

Hänen taiteellinen työnsä on moninaisten kaksinaisuuksien, kuten edustavan ja viitteellisen, todellisuuden ja fiktion, fuusio.

Dubrovin valmistui Helsingin Kuvataideakatemiasta vuonna 2008. Hänen teoksiaan on esitelty Suomessa ja ulkomailla, kuten Suomen kulttuuri-instituutissa ja Gallery Modus Operandissa Madridissa, Tool Box Galleryssa Berliinissä sekä Helsinki Contemporary -galleriassa ja Forum Box -galleriassa Suomessa. Hänen teoksiaan on kokoelmissa Suomessa ja ulkomailla, mukaan lukien Wihurin rahasto, Pro Artibus -säätiö, Suomen valtion taideteostoimikunnan kokoelma, Päivi ja Paavo Lipposen rahaston taidekokoelma (deponointi) Nykytaiteen museo Kiasmassa, Suomen Taideyhdistys sekä yksityiskokoelmat Suomessa, Espanjassa, Saksassa, Itävallassa ja Tanskassa. Hänet palkittiin Grönqvistska-säätiön palkinnolla vuonna 2023.